03.05.2010

Vellykket MK-bransjedagFredag 23. april var det en stor bransjedag på Sandvika vgs. Rundt 400 elever og lærere fra hele Asker og Bærum møtte fram til forelesninger med folk fra mediebransjen. Tilbakemeldingene fra dem som deltok, var svært gode.


– Jeg synes bransjedagen var veldig bra. Foreleserne var flinke og overrasket med spennende temaer. Foredraget om krisekommunikasjon med Frode Stang var det beste, sier Vilde Holte Lerbak (16) på MK Vg1. Stang fortalte om forliset av fiskebåten Borbon Dolphin utenfor Shetland i 2007, og hvordan han hadde ledet krisekommunikasjonsarbeidet der. – Han fortalte saken med innlevelse og var svært personlig når han snakket. For meg ble det dette som gjorde størst inntrykk, sier Vilde.


– Jeg synes bransjedagen var kjempebra. Jeg lærte mye, og synes spesielt Even Sandvold Roland, kommunikasjonsrådgiver fra Geelmuyden og Kiese var veldig flink. Han klarte svært godt å formidle hvordan det er i mediebransjen, sier Ninni Therese Akselsen (17), fra MK Vg1. Roland er bare 19 år og har gjort karriere i det prestisjefylte firmaet.

– Jeg synes tre av de fire foredragene jeg var med på, var bra. Det mest interessante var det med Markus Aarstad, som er fotograf i VG og tidligere elev på Sandvika vgs. – Markus var veldig morsom, og han traff oss på en annen måte i sin kommunikasjon enn de andre, sier Helene Henriksen Thomsgård (17).

– Det var veldig interessant. Jeg likte best forelesningen med Knut Pedersen som er steadicam-fotograf. Vi fikk høre om hverdagen hans – og arbeidsprosessene mot ferdig resultat, sier Camilla Kaiser (17).

I alt var det 16 forelesninger som ble arrangert sist fredag, fordelt på fire forskjellige rom og auditorier. Foreleserne formidlet hvordan mediebransjen er i praksis til ungdommer og lærere fra Rosenvilde vgs, Nesbru vgs, Bleiker vgs og Sandvika vgs.

– Det er viktig at elevene får påfyll og kunnskaper om faget de fordyper seg i, direkte fra mediebransjen. Derfor var det naturlig å invitere både elever og lærere til denne store bransjedagen, sier MK-sjef Knut Omholt-Jensen.

– Vi hadde en visjon om at Sandvika skulle være et faglig sentrum for mediefagene hvor vi inviterte både elever og lærere til en storstilt bransjedag. Vi er svært fornøyd med å ha gjennomført det, sier MK-lærer Nora Ødegård.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar