24.01.2010

Takk for en flott førstetermin!

Høsten er for lengst forbi og når vi i dag ser tilbake på første del av skoleåret, kan vi si oss godt fornøyd med at vi har hatt en produktiv og lærerik førstetermin.

Terminen startet med en bli-kjent-tur for Vg1 til Blefjell, der vi både fikk faglig input og masse god underholdning. Videre gjennomførte vi de første prosjektene der elevene skulle lære grunnleggende foto, jobbe kreativt med sjablong og street art og lære grunnleggende kommunikasjon, reklame og markedsføring.

Vi har i løpet av høsten vært på besøk i Filmens hus, fått omvisning i NRK og vært publikum i Store Studios siste sending. Vi har også vært hos Coca-Cola i Lørenskog og lært om merkevarebygging.

Flere spennende foredragsholdere har vært på besøk hos oss, blant disse kan nevnes Mari Hagerup, en prisbelønnet journalist fra Budstikka, og Aslak Øverås som er informasjonsrådgiver i Statkraft og tidligere PR-rådgiver i mediabransjen.

Vi har også invitert andre lærere til å holde foredrag for oss. Eirik Flå og Live Toft er to ressursmennesker som jobber på Sandvika vgs., og som begge har bransjeerfaring. Eirik har tidligere jobbet som nyhetsjournalist og desksjef i Computerworld, mens Live har mange års erfaring med markedsføring.

I slutten av november hadde vi besøk av 50 niendeklasseelever som var hos oss for å se hvordan det er å gå på medier og kommunikasjonslinjen på Sandvika vgs. Mens de var her gjennomførte vi et magasinprosjekt over to dager, der alle elevene fikk bestemme forskjellige roller og arbeidsoppgaver. Elevene kunne velge mellom å jobbe som journalister, fotografer eller designere. Magasinene ble laget av i alt seks redaksjoner og tilslutt vist frem i en konkurranse.

Omtrent på samme tid som ungdomskolebesøket var vi også til stede på Yrkes og utdanningsmessen (YoU-messen) i Oslo Spektrum. MK-elever fra Vg1 og Vg2 veiledet både voksne og ungdom i spørsmål om linjevalg og muligheter for videre utdannelse.


I begynnelsen av desember fikk vi mulighet til å møte blogger Lars Tangen som var så snill å stille opp for klassen vår og fortelle om hvordan bloggingen begynte, hva han skriver om og hans rolle som bloggerkjendis. Besøket var en stor suksess.

I slutten av terminen har elevene i 1MK gjort seg ferdige med
reklame-, foto- og markedsføringsprosjekter, og de har avsluttet dette nå i januar med en felles utstilling sammen med MEIN, 2MK og 3MK med tittelen ”Let it snow”. Utstillingen viser eksempler på prosjektene elevene har jobbet med i høst og kan sees i glassgaten og MK-avdelingen på skolen. Foreldre og foresatte er velkomne til å se utstillingen, ettermiddag og kveld, mandag til torsdag inntil kl 22.00.


Som nevnt har det vært en lærerik førstetermin, og vi gleder oss til å gyve løs på nye og spennende oppgaver i terminen som kommer. Følg oss gjerne videre på bloggen og få med deg det vi driver med her på medier og kommunikasjonslinjen i Vg1.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar